Jak zrobić burgera z mielonego mięsa

Aby przygotować wspaniałego burgera z mielonego mięsa, zacznij od przygotowania wołowych patyczków. Następnie podziel mieszankę na osiem równych porcji. Uformuj każdą porcję w gruby placek, o grubości około 3/4 cala. Celem jest uformowanie burgera o średnicy około 4-1/2 cala. Gruby placek pozwoli hamburgerowi uzyskać ładny charater na zewnątrz bez nadmiernego gotowania w środku. Upewnij się również, że w środku każdego placka jest niewielkie wgłębienie. To zapobiegnie burger od podejmowania na kształt kopuły, gdy umieszczone na grillu.

Po mięso jest przygotowany, dodać przyprawy. Wymieszaj ze sobą suche zioła, czosnek w proszku i cebulę w proszku, aby uzyskać smaczny burger z mielonej wołowiny. Następnie użyj maszynki do mięsa, aby zmielić mięso do grubej tekstury. Gdy mieszanka będzie gotowa, uformuj patties i umieść je w szczelnym pojemniku. Możesz również użyć białego chleba, który jest często używany do robienia burgerów.

Podczas gotowania burgerów z mięsa mielonego, chcesz pamiętać, że im wyższa temperatura, tym większa szansa na głębokie zbrązowienie. Jeśli chcesz osiągnąć optymalne brązowienie, powinieneś rozbić burgera, aby uzyskać maksymalny kontakt z patelnią. Jeśli używasz nieprzywierającej patelni, odwróć ją do góry nogami, gdy burger będzie już usmażony. Chcesz spędzić minimalną ilość czasu na drugiej stronie, aby burger mógł się ugotować i stopić ser.

Gdy już przygotujesz swoją mieloną wołowinę, następnym krokiem jest uformowanie patty. Możesz użyć wycinaka do ciastek lub rąk, aby uformować placek. Uważaj, aby nie przepracować mięsa; sprawi to, że placki hamburgera rozpadną się i nie utrzymają kształtu po ugotowaniu. Formując placek, pamiętaj, aby zrobić wgłębienie w kciuku. Kiedy placek jest gotowy, wołowina powinna utrzymać swój kształt.

Po zakończeniu formowania placków, jesteś gotowy do przygotowania burgerów. Zacznij od wymieszania wszystkich składników razem. Upewnij się, że wybierasz mieloną wołowinę, która ma co najmniej osiemdziesiąt procent chudego i dwadzieścia procent tłuszczu. Następnie należy dodać środek wiążący, taki jak bułka tarta Panko lub pokruszone krakersy. Możesz chcieć dodać trochę sosu Worcestershire, aby dodać głęboki smak wołowiny do patties. Na koniec dodaj jajko lub kilka kropli enzymów mleka do mielonej wołowiny, aby ją zmiękczyć. Dodaj kilka przypraw, takich jak pieprz, czosnek w proszku, cebula w proszku do burgerów.

Jeśli chcesz dodać trochę dodatkowego smaku, stek chuck lub krótkie żebra bez kości są idealne. Mięso z tych kawałków jest soczyste i aromatyczne, i sprawi, że świetny burger z mięsa mielonego. Jednakże, jeśli chcesz droższy burger, należy dodać trochę więcej tłuszczu. Możesz również użyć sosu Worcestershire lub innych dodatków smakowych, aby dodać burgerowi trochę kopa.

Podobne tematy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Back To Top